LA3L endelig på nett.

Endelig er LA3L på nett. Her vil det komme en hjemmeside med mer informasjon etterhvert.

Kalender vil vise gruppemøter, og andre hendelser som er av interesse for medlemmer av LA3L.

11 responses to “LA3L endelig på nett.

 1. 22.des15:
  Ifb litt handling av radioutstyr hos radiosalg.com nylig, lurte jeg på om han Stig hadde noe snadder å sponse til en utlodning/auksjon i gruppa vår (frekkheten lenge leve, hi-hi). Det hadde han! Det dreier seg om div mobil-antennefester, HI-q PMR radio m/subtone, coax-filter oa.
  Hvis Styret finner det hensiktsmessig, finner vi en møtekveld på nyåret med dette. Stig ønsket selvfølgelig at firmanavn ble nevnt i sammenhengen, gjerne også i møtekalenderen. Jeg har lottomaskin om det skulle bli utlodning.
  73 de LA1JQ, Tom

 2. Ifb med noen antenneeksperimenter i høst vil jeg gjerne dele noen måleresultater med dere. Oppsettet er helt enkelt en 13,3m 1/2bølge dipol for 60m bånd som er fødet med 35m 75ohm satelittcoax fra Biltema (rimelig(!)) som er dobbeltskjermet, men lav vekt. Homemade Balun 1:1 basert på jernpulverkjerne. SWR er målt med YouKit FG-01A (50ohm BNC). Antenna henger bare 3-4meter over mose/grasskledd fjell. Resultater:
  1,8=1,8
  3,6=1,1
  5,2=1,2
  5,3=1,7
  5,4=2,2
  10,1=2,0
  14,1=2,5
  18,1=1,3
  21,1=2,3
  24,9=1,1
  28,5=2,2
  Superinteressant resultat! 6 av 9 bånd kan kjøres uten tuner (med moderat effekt selvfølgelig) med satt SWR-grense 1:2,0. Materialer for balun, tråd o.a. får du handlet hos eidolon.no , Kaupang (Øivind Gundersen).
  73 de LA1JQ, Tom

 3. korreksjon: antenna er altså 2×13,3m dipol. Tom

 4. Sverre vidar hansen

  Takk for interessant måleresultat Tom, virker som ett anvenlig stykke trådantenne som nok må prøves.
  Men litt utav det hele, hører skryt av Biltema coaxen og har enda ikke prøvet denne.
  Hva er senter lagd av?
  Det er jo ingen problem om senter er lagd av ståltråd med ett kopperlag (er vel skinneffekten på lederen som overfører signalet) men det er kanskje nødvendig med ekstra foranstaltninger mot korrosjon?

  Og siden jeg allerede er litt utenfor «topic»… LNB for satellite er jo i bla i 10 GHz området (våres 3cm) med en litt mer coax-vennlig converter-frekvens til decoderen… Om noen har erfaringer på RX her, så ta gjerne ta kontakt med meg på epost.

 5. Hallo!
  innerleder av koax er single Cu-tråd, så den tåler ikke allverdens. Skjermen er vevd, trolig CU, pluss alu-folie i et lag oppå. Denne type kabel har gått fint på andre ant her i gården de siste 10år uten problem. Jeg bruker vulketape fra ELFA over connector helt til slutt og har ikke sett fuktproblem.
  Ang. korrosjon så forbygger jeg litt med spray 556 eller W40 når jeg strammer til coaxplugg før vulking. Denne type kabel er beregnet for nedføring fra parabolhoder til TV-tuner. Da er LNB nedkonvertert fra 10+ GHz til 1750MHz som 75ohm kabel bærer ned til tuner med rel lite tap. Kabelen er grei for oss på HF ++ om en ikke har for høy TX-power. Mitt måleoppsett er langtfra ideelt, men måleverdier reelle slik en 50ohm TX vil se lasten.
  Snakkas!
  73 de LA1JQ, Tom

 6. …ser at 40meter resultatet ikke kom med. Her er SWR 2,4.
  OBS! min antenne er ikke ferdig kutta på 2×13,3. Jeg lar den henge over vinteren om det skulle være noe strekk i tråden. Til våren henges den høyere og kutter for ‘fine tuning’, dvs SWR 1:1,0 på 5,3MHz. :o))
  -1jq

 7. Stalltips: sjelden fin vare i brukthandel finnes nå på http://www.dx-radio.se/

  Der finner du blant mye annet HF-mottaker JRC NRD-535 til en grei pris.
  Denne mottager hører til toppskiktet og går langt ned i VLF-området …
  Den er en nytelse å operere! Oppgraderingsdeler finnes på Ebay.
  la1jq

 8. Minner om link til LA8AK, Jan Martin som dessverre forlot oss i en altfor ung alder. Men hans store tekniske ressurser innen vår hobby er ingen tvil om.
  http://www.noding.com/la8ak/index1.htm

 9. Interessert i et rimelig PA-trinn? LA4GLA, Carl Christian har stående et YAESU FL-7000 som trenger en kjærlig hånd med bytte av defekte utgangstransistorer. Forøvrig er alt intakt inkl. en flott innebygget ATU som kan kjøres i bypass mode. mobil 92832649.

 10. Labstrømforsyning med god kapasitet og mulighet for fjernstyring, f.eks.USB. Jeg har tilgjengelig noen nye slike til en gunstig pris, kr 1800.- Kan ta med på gruppa. Fargen er ikke bekreftet, men sort eller hvit.
  https://www.reichelt.com/Laboratory-Power-Supplies/HCS-3400-USB/3/index.html?ACTION=3&GROUPID=4952&ARTICLE=132415

 11. hallo radiovenner,
  mange flotte tekniske artikler med noe nostalgisk preg finnes enkelt
  tilgjengelig. 73 Magazine hører til de bedre utgivelser, mener mange.
  eksempel på arkivref: http://www.survivorlibrary.com/library/73_magazine_1984_10_october.pdf
  Når du skal bla i dette biblioteket så endrer du bare datodelen i web-leserens adressefelt. Dette er GULL!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s